Tarbiah sentap

Pesanan untuk ibu bapa yang sayangkan anak kalian,

CHECK FON ANAK..

Please!

Check Facebook dia, Facebook Messenger dia, Wechat dia, Skype dia, Whatsapp dia, Telegram dia, Instagram dia, Twitter dia, SMS dia, Call log dia, Photo Gallery dia dan semua benda yang ada!

Kalau tak reti, usaha juga untuk belajar!

Jangan sampai cikgu kaunselor sekolah dia call bagitau anak kalian kena tangkap basah!

Jangan sampai doktor call bagitau anak kalian mengandung!

Jangan sampai polis datang rumah bagitau anak kalian buang janin dalam semak!

Jangan sampai anak kalian lari rumah!

Waktu tu, nasi dah jadi bubur.

Pesanan untuk muslimah-muslimah yang sayangkan maruah,

JANGAN BAGI GAMBAR TAK SENONOH KAT SESIAPA PUN!

Please!

Jangan sesekali termakan pujuk rayu binatang bernama iblis berjasadkan manusia yang goda suruh bagi gambar bogel.

Jangan sampai kau kena ugut dia sebarkan gambar kau kalau kau tak berzina dengan dia!

Jangan sampai maruah kau dipijak-pijak sebab kena ugut jadi hamba seks kat lelaki durjana bersama kawan-kawan terkutuk dia!

Jangan sampai gambar tak senonoh kau jadi tatapan umum kat Facebook, Instagram, Twitter, Wechat, iklan kat tiang lampu, majalah-majalah porno!

Jangan sampai masa depan kau hancur sebab malu nak berdepan dengan ahli keluarga, jiran tetangga, sahabat handai yang pernah dapat Whatsapp aksi-aksi tak senonoh yang kau pernah rakam!

Waktu tu, sakit menimpa sesal terlambat.

Pesanan untuk lelaki-lelaki yang sayangkan iman.

JANGAN JADI IBLIS

Please!

Jangan sebab ikutkan nafsu, kau kena humban dalam neraka!

Jangan sebab tak jaga pandangan, kau rosakkan anak dara orang!

Jangan sebab rasa diri besar, kau rasa hidup selama-lamanya!

Jangan sebab kau gila seks, kau aniaya orang lain!

Apa kau rasa ada orang berzina dengan mak, kakak, adik, nenek, makcik, sepupu kau?

Apa kau rasa bila kat akhirat nanti Allah tanya kenapa kau jahanamkan hidup orang lain sambil depan mata kau ada neraka yang bakal jadi tempat tinggal kau sampai bila-bila?

Waktu tu, sesal dahulu pendapatan sesal kemudian tiada guna.

Sis, jaga maruah plis..
Bro, tundukkan pandangan

Ulasan

Popular Post

Kata Kata hikmah

KWSP vs PENCEN

Payudara

Skim rumah pertama

Banjir di kemaman