Bos Garang


Satu kisah tentang seorang makhluk yang menjadi bos disebuah Multinational kompani besar. Disebabkan masalah pekerja2 yg agak kurang motivasi dan selalu cuai dalam menjalankan tugasan serta pemalas, bos ni pun decide nak ajar mereka semua kat kompani tu.

So, sape2 yg dia nampak paling pemalas, dia akan pecat on the spot.

Memang malang tidak berbau, dia ternampak seorg pekerja yg sedang dok nyandar kat tepi dinding.

"Yg berbaju biru tu" dia menjerit. Jeritan kuat nyebabkan semua perkerja tersentak dan memandang kepada lelaki berkenaan.

"Bape gaji awak?" dia bertanya dgn nada yg agak keras

"Dalam RM800" pekerja tu menjawab

Bos tu menjawab, "Nah amik ni Rm800, BERAMBUS DARI SINI. KALU NAK MALAS2 PEGI TEMPAT LAIN"

Pekerja tu amik duit tu, lalu terus blah camtu jek. Bos tadi memandang kesemua pekerja2 nye, seperti mahu mereka paham, sape malas, sure kene pecat!

Merasakan pekerja2 memahami maksud kejadian tadi, bos itu merasa puas. Sebelum bos itu masuk semula ke dalam opis nye, dia bertanya kepada salah seorg pekerja disitu,

"Mamat tadi tu kerja department mana?"

Jawap si pekerja,"Owh, dia tu datang anto pizza, tak keje sini pun".

Ulasan

Popular Post

Kata Kata hikmah

KWSP vs PENCEN

Payudara

Skim rumah pertama

Banjir di kemaman